Migren tedavisi uygulamasının ardından migren ataklarının sayısının ve şiddetinin ciddi derecede azaldığı gözlemlenmiştir.
Migren tedavisi uygulamasının ardından migren ataklarının sayısının ve şiddetinin ciddi derecede azaldığı gözlemlenmiştir.
Migren, toplumda ve daha çok kadın bireylerde olmak üzere baş ağrısı, bulantı, kusma ve sosyal zorluklara sebep olan yaygın bir sağlık problemidir. Ortaya çıkardığı baş ağrısı tablosu ile birçok kişinin hayatını oldukça zor hale getirmektedir.
Botulinum nörotoksin uygulaması migren hastalarında, atak sıklığını ve şiddetini azaltma etkileri ile bu hastalığın tedavisinde literatürde yerini almış ve sıklıkla tedavi sürecinde kullanımına başvurulan bir ilaçtır.
Migren hastalarında migren tedavisi uygulaması ağrının başlangıç noktası ya da tetik noktası olarak tarif edilen alanlara atağın hasta tarafından anlatılan şiddete göre uygulama yapılarak etki göstermektedir. Bu uygulamadan sonra hastaların hayat kaliteleri oldukça yükselmekte, atak sayıları gözle görülür oranda azalmakta ve baş ağrısı onlar için korkulu bir rüya olmaktan çıkmaktadır.
Topikal veya lokal anestezi kullanılarak yapılır.
Migren tedavisinin etkisi yapıldıktan sonra 3. günde görülmeye başlar.
İşlemden 7 - 10 gün sonra kontrolü yapılır ve hastaya ağrı şiddeti atak sıklıkları hakkında bilgi verilir.
Hastanın verdiği bilgiler kayıt edilir ve tekrar uygulamalarında doz planlaması yapılır.
Uygulama sonrası hasta aynı gün sosyal hayatına dönüş yapabilir.