Meme Büyütme Ameliyatı

Meme büyütme ameliyatı günümüzde üç farklı yöntemle yapılmaktadır. Günümüzde en sık tercih edilen ve en yaygın olarak kabul edilen yöntem meme implantı ya da meme protezleri ile yapılan meme büyütme estetiğidir.

Meme Protezi İle Meme Büyütme

Meme protezleri, dışı silikon kaplı, içi kohezil dediğimiz, bütünlüğü olan, zarı yırtılsa dahi dışarı çıkmayacak olan bir jelden oluşmaktadır.
Meme protezleri ile meme büyütme estetiği genellikle genel anestezi altında yapılan, yaklaşık 45 ila 1 saat arasında süren bir ameliyattır.

Bu ameliyat hastanın mevcut meme dokusunun yapısına göre, kullanılacak protezin büyüklüğüne ve şekline göre, kişiye özel olarak planlanır. Standart bir uygulaması yoktur. Bazen kas altına, bazen kas üstüne bazen de dual plan dediğimiz kısmi kas altına uygulanabilir.

Ameliyattan sonra yaklaşık bir aylık korse kullanımı söz konusudur. Bu süre bazen bir buçuk aya kadar da çıkabilir.
İlk 3 ila 7 gün kısmen ağrılı bir ameliyattır. Özellikle protez kas altına konduğuda bu ağrı daha hissedilirdir.

Memeye Yağ Enjeksiyonu İle Meme Büyütme

Meme büyütme işleminin ikinci versiyonu da astanın kendi yağ dokusuyla memesinin büyütülmesidir. Eğer hastada yeterli yağ dokusu varsa ve yağ dokusunun alındığı alanın liposuction ile küçültülmesi gerekiyorsa yağ dokusu ile meme büyütme estetiği yapılabilir.

Yağ dokusu yalnızca memeye hacim verir. Şekil vermez bu yüzden de eğer memenin büyütülmesi memeye yağ dokusu yöntemiyle planlanıyorsa memenin mevcut formunun genellikle iyi olması öngörülür.

Meme Estetiğinde Vücut Dolguları

Üçüncü bir yöntem de dolgu uygulamalarıyla meme büyütme yöntemidir. Geçtiğimiz yıllarda memenin içine çokta uygun olmayan maddeler enjekte edilmekle beraber günümüzde artık bu maddelerin Türkiye’de kullanımı yasaklanmıştır. Zaten yanlış olan bu uygulama geçmişte uygulanmış ve popülarize edilmiş ancak günümüzde satışı ve uygulanışı yasak olduğu için uygulanmamaktadır.

Bugün, hyaluronik asit içerikli vücut dolgularından memeye özel olarak kurgulanmış versiyonu memenin hacimlendirilmesinde kullanılmaktadır. Hyalurnik asit bazlı dolgular da yağ enjeksiyonu gibi bir işleve sahiptir. Yani, memenin formunun güzel hacminin eksik olduğu durumlarda tercih edilir. Bu uygulamanın kalıcılığı dolgunun yapısına göre değişir. Genellikle 1-1.5 senelik bir kalıcılılıktan söz edilebilir.

Yeni bir başlangıç için hazır mısınız?